Toerisme in Indonesie

Reisdocumenten

Voor al uw reizen naar het buitenland heeft u een geldig reisdocument nodig. Daarnaast heeft u voor bepaalde landen ook een visum nodig. Meer informatie over reisdocumenten en visa kunt u krijgen bij de ambassade van Indonesië in Den Haag. Vraag na welke documenten u nodig heeft en aan welke eisen deze moeten voldoen.

Bent u van plan om met een (roze) noodpaspoort naar Indonesië af te reizen? Informeer dan vooraf bij de Indonesische ambassade of u een visum kunt krijgen in zo’n paspoort. De ervaring leert dat in een noodpaspoort soms geen visum wordt afgegeven.

Bij aankomst in Indonesië moet uw reisdocument nog minimaal 6 maanden geldig zijn.

Aardbevingen

In Indonesië kunnen aardbevingen voorkomen. Informeer naar de situatie voordat u reist naar een door een aardbeving getroffen gebied.

Tropische cyclonen

Van november tot en met april kunnen tropische cyclonen voorkomen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Overstromingen in regenseizoenen

Het regenseizoen duurt van december tot en met april. Maar ook buiten deze periode komen regelmatig overstromingen en aardverschuivingen voor. Sommige gebieden zijn dan niet of nauwelijks bereikbaar.

Actieve vulkanen

Indonesië is onderdeel van de zogenaamde ‘ring of fire’. Dit betekent dat er veel vulkanen in het land zijn. In het recente verleden waren er verschillende uitbarstingen. Dit zorgde voor het instellen van lokale veiligheidszones en ernstige verstoring van het vliegverkeer.

De vulkaan Mount Ruang op Oost-Java spuwt as uit. Houd daarom rekening met lange vertragingen als u van en naar Bali en omliggende eilanden reist.

Bron: Rijksoverheid12-05-2016